Selamat Datang Ke Blog QASEH DYNAMIC NETWORK. Semoga ianya memberi manfaat kepada anda semua.

Sunday, 3 April 2016

GARAM DAN GULA di dalam masakan

Sudahkah anda menukar garam & gula di dapur anda?



BerTukarlah kepada kristal Garam mineral @ Garam masakan Ana Edar.


Beza kristal garam mineral & garam biasa (NaCl)

Kristal garam mineral mengandungi kesemua zat mineral & elemen surih yg diperlukan oleh tubuh (Dr Barbara Hendel & PeterFerriera , Water Salt - Essence of Life, m/s 99)

Garam biasa (NaCl) adalah garam proses di mana zat² mineral mikro & makro telah dinyahkan sebagai kotoran. Ia langsung tiada persamaan dgn garam asli. Yang tinggal hanyalah Natrium Klorida (NaCl). (Dr Barbara Hendel & PeterFerriera , Water Salt - Essence of Life, m/s 109)
.
Kebaikan Kristal garam mineral :
1. 100% tulen & semulajadi.
2. Melazatkan makanan & masakan.
3. Masakan tidak perlu ditambah MSG.
4. Makanan lebih lengkap berzat.
5. Jangkahayat makanan lebih lama tanpa pengawet.
6. Makanan lambat basi.
7. Meningkatkan penyerapan nutrein ke dalam tubuh.
8. Mengandungi 84 mineral.

Tahukah anda, pengambilan garam biasa (NaCl) secara berlebihan menjadi racun kepada tubuh kita.

"Garam biasa (NaCl) adalah racun diperingkat selular yang agresif yang menambah beban kepada organ perkumuhan kita (Dr Barbara Hendel & PeterFerriera , Water Salt - Essence of Life, m/s 110)

Petikan Dari buku Persatuan Pengguna Pulai Pinang (CAP), menyatakan garam biasa adalah :
1. Pembunuh yang tersembunyi dalam makanan
2. Japan segera kepada penyakit
3. Racun yang diproses
4. Musuh di dapur

NaCl penyebab kepada penyakit :
1. Darah tinggi
2. Gout
3. Strok
4. serangan jantung
5. Kencing manis
6. Alzheimer
7. Kerosakan ginjal
8. Barah usus
9. Arthritis
10. Batu karang
11. Migraine
12. Obesiti

Kenapa perlu bertukar kepada Garam masak Ana Edar :
1. Ia adalah garam Kristal molekul nya dlm bentuk ionik yang mudah diserap oleh tubuh.
2. Ia diproses tanpa melalui pelunturan.
3. Ia semulajadi dari pergunungan Himalaya, kawasan yang tertutup dan jauh Dari pencemaran.
4. Ia mengandung 84 mineral makro & mikro yang diperlukan tubuh untuk kesihatan tubuh.
Terbukti melalui ujian klinikal.

Apa pula beza Gula & Stevia?

Umumnya,semua tahu bahawa gula bahaya untuk kesihatan terutamanya kepada yang menghidap kencing manis, darah tinggi atau penyakit kronik yang lain. Ini kerana gula akan memusnahkan badan kita jika diambil secara berlebihan.
Kini anda tidak perlu risau lagi kerana Stevia dapat menggantikan gula sebagai pemanis dalam setiap makanan @ minuman Anda.


Apa itu Stevia?

 

Stevia adalah pemanis semulajadi yang berasal daripada daun Stevia Rebaudiana. Stevia juga dikenali sebagai daun manis (sweetleaf), daun gula (sugarleaf) dan juga herba manis (sweet herb).
Daun Stevia ini berasal dari keluarga bunga matahari (Asterecea). Daun Stevia sebenarnya telah digunakan oleh Red Indian Guarani di Paraguay sejak 1500 tahun dahulu sebagai pemanis semulajadi dan juga sebagai rawatan dan penyembuhan luka.

Negara Jepun juga telah menggunakan pemanis gula Stevia secara meluas sejak 30 tahun dulu lagi disebabkan oleh keunikan pemanis ini.
Royal Sweetener Stevia adalah pemanis semulajadi buatan Malaysia yang berbentuk cecair dan diperbuat daripada ekstrak Stevia. "Pemanis Stevia RCC"




6 KELEBIHAN PEMANIS GULA STEVIA RCC IAITU ROYAL SWEETENER STEVIA

 

  • Keunikan Stevia adalah pemanis semulajadi dari tumbuh-tumbuhan yang 200-300 kali lebih manis dari gula pasir (pokok tebu).
  • Gula tanpa kalori
  • Tiada lemak dan Tiada kolesterol
  • Gula Stevia SELAMATdigunakan pada peringkat usia termasuk kanak-kanak dan ibu mengandung.
  • Pemanis yang tidak toksik
  • Gula Stevia mempunyai kesankebaikan untuk kesihatan dan perubatan. 
  •  pemanis stevia rcc 


pemanis stevia




   








10 KEUNIKAN ROYAL SWEETENER STEVIA

 

  • Royal Sweetener Stevia adalah pemanis semulajadi daripada ekstrak Steviaberbentuk cecair yang dicampurkan dengan air reverse osmosis sahaja.
  • Tiada bahan pewarna
  • Tiada perasa tiruan
  • Tiada perasa tambahan
  • Stevia 0 % kalori
  • Diperbuat daripada Ekstrak Stevia yang diluluskan di bawah Akta Makanan
  • Produk Stevia yang halal dan dihasilkan oleh bumiputera muslim Malaysia
  • Gula Stevia RCC ini adalah berbentuk cecair dan mudah disukat. Hanya 1 titis boleh memaniskan 200 ml air.
  • Pemanis Stevia RCC ini diletakkan dalam botol yang kecil dan mudah dibawa ke mana-mana walaupun ke kedai makan.
  • Harga Royal Sweetener Stevia juga adalah sangat murahberbanding produk Stevia yang lain yang berada di pasaran Malaysia.
     
  • Stevia BUKAN UBAT!


     

     CARA KEGUNAAN STEVIA ROYAL SWEETENER STEVIA

    • 1 Titis Royal Sweetener Stevia bersamaan dengan kemanisan 3 sudu teh gula pasir/gula putih
    • Pemanis Stevia ini bolehdigunakan dalam semua jenis minuman dan masakanmengikut citarasa masing-masing. Stevia adalah sangat stabil pada suhu tinggi.
    • Pengguna stevia dinasihatkanmenggantikan 100% penggunaan gula tebu biasa dengan Royal Sweetener Stevia untuk mendapatkan hasil yang terbaik.
    • Amalkan setiap hari sekurang-kurangnya 1 liter air masakatau air mineral atau boleh dibancuh bersama teh, kopi dan sebagainya
    • Titiskan gula stevia RCC ini mengikut citarasa anda.
    • 1 botol Royal Sweetener Stevia boleh mencapai 200-300 titis.  

    Selain dari pemanis pengganti gula,Stevia Sweetener juga boleh digunakan untuk merawat pelbagai penyakit kronik di antaranya :

    • Penyakit Jantung 
    • Kanser - Sel-sel kanser subur dengan gula 
    • Kencing Manis 
    • Jerawat 
    • Candida Albicans - Gula boleh menyebabkan jangkitan vagina 
    • Melemahkan Sistem Imun - 24 sudu teh gula boleh mengakibatkan 92% sel darah kurang berkesan 
    • Kerosakan Gigi - 8 dari 10 kanan-kanak menjadi mangsa 
    • Cepat Tua 
    • Kegemukan 
    • Sakit Sendi 
    • Osteoporosis 
    • Batu Karang Hempedu

    Testimoni Pengguna Pemanis Stevia RCC






     

    Dapatkan Garam Masak Ana & Stevia harini juga!!

    Untuk pesanan : SMS/WhatsApp Ain ke 0126984528

    #GaramKristal
    #GaramMasakAna
    #84mineralsemulajadi
    #Stevia
    #PenggantiGula
    #PemanisSemulajadi

    No comments:

    Post a Comment